Ομιλία προέδρου ΚΥΚΕΜ Χρίστου Ιακώβου με θέμα : «Η απόφαση της Κυβέρνησης Ετζεβίτ για την εισβολή στην Κύπρο (15 – 20 Ιουλίου 1974) μέσα από Τουρκικές πηγές»

  
Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα της Πατρίδας μας, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 διάλεξη με θέμα:
«Η απόφαση της Κυβέρνησης Ετζεβίτ για την εισβολή στην Κύπρο (15-20 Ιουλίου 1974) μέσα από Τουρκικές πηγές»
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία και την παρακολούθησαν πολλοί απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί και μεγάλος αριθμός εφέδρων πυροβολητών και άλλων φίλων του Συνδέσμου μας. Το θέμα παρουσίασε ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) Χρήστος Ιακώβου. Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Σταύρος Ανδρέου. Το θέμα της ομιλίας ήταν ιστορικά και πολιτικά πολύ σημαντικό και εξαιρετικά εμπεριστατωμένο, αφού ο ομιλητής βάσισε την έρευνα του σε τουρκικές πηγές, έγγραφα, δημοσιεύσεις στον τουρκικό τύπο, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα από κοντά. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Χρήστος Ιακώβου απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Privacy Policy Settings