Λοχίας Πυροβολικού Χατζηνικολής Γεώργιος

Ο Γιώργος Χατζηνικολής το τρίτο παιδί του Θεόδωρου και της Μελπομένης γεννήθηκε στο χωριό Λάπηθος της επαρχίας Κερύνειας.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και αργότερα στο Γυμνάσιο Λαπήθου από όπου και αποφοίτησε το 1973.

Τον Ιούνιο του 1973 κατατάχθηκε στο 3ο Τακτικό Συγκρότημα στην Κερύνεια και αυθημερόν μεταφέρθηκε στο κέντρο εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων στον Καράολο Αμμοχώστου και κατόπιν στο κέντρο εκπαιδεύσεως Πυροβολικού όπου ονομάστηκε Λοχίας Πυροβολικού.

Ακολούθως μετατέθηκε στην 190 ΜΑ/ΤΠ η οποία έδρευε στη Μονή Αχειροποιήτου στη περιοχή Λάμπουσας- Καραβά.

Την 20η Ιουλίου 1974 και ώρα 0520 μαζί με τη πυροβολαρχία του, έφυγε από το στρατόπεδο του για να μεταβεί στον Παχύαμμο όπου ήταν και ο χώρος τάξεως της Πυροβολαρχίας. Καθ οδόν και κοντά στο κόλπο του Πέντε Μίλι, η πυροβολαρχία δέχθηκε προσβολή από τη Τουρκική Αεροπορία με ισχυρά πυρά και ακινητοποιήθηκε.

Η Πυροβολαρχία τότε διασπάστηκε και σαν αρχηγός Στοιχείου κατάφερε να τάξει το πυροβόλο του και να βάλει ενάντια στη Τουρκική Αρμάδα που βρισκόταν στη περιοχή Πέντε Μίλι. Κατόπιν προσπάθησε να εντοπίσει τους υπόλοιπους άνδρες της Πυροβολαρχίας που μετά τη διασπορά είχαν χάσει επαφή μαζί τους. Αφού ανέκτησε επαφή με τη πυροβολαρχία, προσπάθησε να επιστρέψει στο Στοιχείο του.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη στη περιοχή.

Έκτοτε θεωρείται Αγνοούμενος.

Privacy Policy Settings