Το Ρυμουλκούμενο Πυροβόλο 155mm ΤR F1

Το ρυμουλκούμενο πυροβόλο 155 χιλ. ΤR F1, χαρακτηρίζεται από την ευκινησία του, την μεγάλη ισχύ πυρός και την απλότητα στην ανάπτυξή του. Διαθέτει σωλήνα 39 διαμετρημάτων και ρυμουλκείται από όχημα 10 τόνων το οποίο διαθέτει γερανό για ανύψωση των μπαλεταρισμένων πυρομαχικών. Το μέγιστο βεληνεκές του είναι 24 χλμ με βλήμα εκρηκτικό Mle F1, ενώ με βλήμα μακρού βεληνεκούς το βεληνεκές αυξάνεται στα 30 χλμ. Ο υδραυλικός μηχανισμός που υποβοηθεί στη γέμιση του βλήματος και του γεμίσματος κάνει δυνατή τη βολή 3 βλημάτων σε 15 δευτερόλεπτα ή 6 βλημάτων σε 1 λεπτό για διάρκεια 10 λεπτά. Σε περίπτωση βλάβης του υδραυλικού συστήματος, η βολή μπορεί να συνεχισθεί χειροκίνητα με μειωμένο όμως ρυθμό βολής.

Το στοιχείο του πυροβόλου αποτελείται από 6 άτομα: 1 Αρχηγό Στοιχείου, 1 Σκοπευτή, 1 Γεμιστή, 2 Προμηθευτές και 1 Οδηγό.

Η ανάπτυξη του πυροβόλου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά, χάριν στο υδραυλικό σύστημα που διαθέτει. Η σκόπευση του πυροβόλου καθ ύψος και κατά διεύθυνση γίνεται επίσης υδραυλικά.

Για τις μικρομετακινήσεις εγγύς και εντός της περιοχής ανάπτυξης, με χαμηλή ταχύτητα (μέχρι 8 χλμ/ω), διαθέτει βοηθητικό κινητήρα ο οποίος παρέχει επίσης στο πυροβόλο την αναγκαία υδραυλική ισχύ.

Το πυροβόλο δύναται να κινηθεί σε κλίση 60% και να διαπεράσει κώλυμα 1.20μ.

Privacy Policy Settings