Πρώτη βολή της νέων Πυροβόλων NORA της Ε.Φ.

Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο Marko Blagojevic πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/2/2021, η πρώτη βολή της 2ης μοίρας αυτοκινούμενων πυροβόλων Nora Alexander TGS στο πεδίο βολής Κιτίου.

Το οπλικό σύστημα Nora Alexander TGS είναι σερβικής κατασκευής και προέλευσης και αποτελείται από αυτοκινούμενα πυροβόλα 155χιλ. τύπου Nora-B52KE, θωρακισμένα οχήματα τύπου Milosh καθώς και συστήματα παρατήρησης.

Η προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυετούς πλάνου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς. Με την ένταξη και της 2ης Μοίρας Nora Alexander TGS, αναβαθμίζονται σημαντικά οι δυνατότητες του Πυροβολικού.

Την προηγούμενη ημέρα, 10/2/2021, στο ίδιο πεδίο βολής πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές βολές με τα ίδια οπλικά συστήματα.

Στην προπαρασκευαστική αυτή βολή προσκλήθηκε ο Σύνδεσμος μας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Γεωργιάδη και ο εκ των Αντιπροέδρων του Συνδέσμου μας κ. Γιώργο Σέρβο.

Privacy Policy Settings