25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ Τ.ΙΣΑΑΚ-Σ.ΣΟΛΩΜΟΥ

Συμπληρώνονται 25 χρόνια απο την άνανδρη δολοφονία των Τάσσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού μετά την πραγατοποίση της μεγαλής αντικατοχική πορείας με προορισμό την Κερύνεια το 1996.

Στις 11 Αυγούστου, ο Τάσος Ισαάκ, ο οποίος ήταν στην περιοχή, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε κάτω.
Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου αφού δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα με πέτρες, λοστούς και ρόπαλα, από τους εγκάθετους Γκρίζους Λύκους μέχρι που τελικά ξεψύχησε.

Τρείς ημέρες μετά, στις 14 Αυγούστου, ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, ομάδα διαδηλωτών, κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αφήσει μερικά στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας.

Μετά απο επεισόδια που προκάλεσαν οι Γκρίζοι Λύκοι και εγκάθετοι Τούρκοι που είχαν κάνει την εμφάνιση τους, ο Σολωμός Σολωμού, ξάδελφος του Τάσσου, οργισμένος ξέφυγε από τον κλοιό των κυονόκρανων, πέρασε στη νεκρή ζώνη, και παρά τις προτροπές άλλων Ε/κ, επιχείρησε να ανέβει σε ένα ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό.

Παρά τα διεθνή εντάλματα που έχουν εκδωθεί οι δολοφόνοι παραμένουν ασσύληπτοι.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Privacy Policy Settings