ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών ο Δρ Βάσος Λυσσαρίδης. Ο αγωνιστής, ο άνθρωπος, ο γιατρός, ο καλλιτέχνης, και ο μοναδικός πολιτικός, που ήταν μέσα σε όλους τους αγώνες για ελευθερία της Κύπρου και έπειτα για εδραίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενεργά και όχι μόνο με τον πολιτικό του λόγο (1955-59, 1963, 1964, 1971-74 – 2004).

Μόνον ο θάνατος μπόρεσε να τον νικήσει.

Αναμφίβολα ήταν ο τελευταίος εν ζωή ιστορικός ηγέτης που με το θάνατο του κλείνει το κύκλο των ιστορικών ηγετών της νεότερης ιστορίας της Κύπρου από την περίοδο έναρξης του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Στο παρελθόν είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο οίκημα μας τον Αγωνιστή Βάσο Λυσσαρίδη. Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Το ΟΧΙ στον τοίχο» τον Απρίλιο του 2007 και στην εκδήλωση προς τιμή του ιδίου, τον Μαϊο 13.

Ο Γιατρός αποκαλούσε τον Σύνδεσμο μας σαν μια από τις τελευταίες επάλξεις Ανυποχώρητου Αγώνα για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Αιώνια θα μείνει ο λόγος σου και αιώνια θα είναι η μνήμη σου. Καλό ταξίδι και συνέχισε τον αγώνα για δικαίωση του κυπριακού ελληνισμού από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι.

“Και να θυμάσαι….αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν”…. Βάσος Λυσσαριδης.

Privacy Policy Settings