ΕΤΗΣΙΟ TΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 1974

Τρισάγιο 20 Ιουλίου 2021.

Χώρος Μνημείο Ηρώων Πυροβολικού.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα έγινε το πιο πάνω Τρισάγιο μέσα σε κλίμα Εθνικής αναβάπτισης.Έντονη ιδιαίτερα η φετεινή παρουσία και συμμετοχή των συγγενών των Ηρώων μας.Το ίδιο και η συγκινητική παρουσία των αδελφών μας από την Ελλάδα.

Η συγκλονιστική παρουσία όλων των πιο πάνω υπενθυμίζει ότι η θυσία των δικών τους ανθρώπων είναι η πυξίδα τόσο σε εμάς όσο και στις επερχόμενες γενεές και  ότι μόνο με συνεχή αγώνα και ενωμένοι θα απελευθερώσουμε την Πατρίδα μας.

Οι περήφανοι συγγενείς κρατώντας τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων,των Ηρώων μας,υπενθυμίζουν το ιερό καθήκον μας για την ευόδωση του αγώνα και της θυσίας τους.

Στην τελετή παραυρέθηκαν ο ΥΠΑΜ κύριος Χαράλαμπος Πετρίδης,ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Αρχιαμνδρίτης κύριος Τριφύλλιος,η εκπρόσωπος του Πρέσβυ της Ελλάδας κυρία Σοφία Πουγούνια,η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κυρία Μαρία Καλμπουρτζή,εκπρόσωπος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγνοουμένων,ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κύριος Ανδρέας Κωνσταντίνου,ο Αρχηγός ΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης,ο Υποδιοικητής ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Λαμπαδιάρης Στυλιανός,ο Διοικητής Πυροβολικού Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Καλός,απόστρατοι Αξιωματικοί Πυροβολικού,εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων,συμπολεμιστές των τιμώμενων Ηρώων,μεγάλος αριθμός φίλων του Συνδέσμου μας και Ελλαδίτες αδελφοί μας που ήρθαν στην Κύπρο για Ιερό Προσκύνημα Τιμής.

Επιμνημόσυνες ομιλίες εκφώνησαν ο ΥΠΑΜ κύριος Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Γιώργος Γεωργιάδης.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλες και όλουςπου παρέστησαν και απότισαν φόρο τιμής στους Ήρωες Πυροβολητές.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟ

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΩΝ

                                                            ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σεβαστοί Συγγενείς Πεσόντων και Αγνοουμένων Πυροβολικού

Έντιμε κύριε Υπουργέ Άμυνας

Σεβαστόν ιερατείο

Κυρία εκπρόσωπε του Πρέσβυ της Ελλάδας

Κυρία Πρόεδρε της Πανελλήνιας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων και αδέλφια από την Ελλάδα

Κύριε εκπρόσωπε της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικων κομμάτων

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Αρχηγέ Εθνικής Φρουράς

Κύριε Υποδιοικητή της ΕΛΔΥΚ

Κύριε Διοικητή Πυροβολικού

Συμπολεμιστές των Πεσόντων και Αγνοουμένων Μονάδων του Πυροβολικού

Κυρίες και Κύριοι,

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974.Για μια ακόμα φορά με δέος υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο των Ηρωικών Νεκρών και Αγνοούμενων του Πυροβολικού μας αλλά και όσων θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας.

Πρόταση συνείδησης και χρέους μας φέρνει κάθε χρόνο εδώ στο Μνημείο των Ηρώων του Πυροβολικού.

Προσταγή συνείδησης για την εκτέλεση του ιερού και ελάχιστου καθήκοντος μας στο Μνημόσυνο των Ηρώων.

Για απόδοση των ύψιστων τιμών και της αιώνιας ευγνωμοσύνης εμάς και του Έθνους στους Γενναίους.

Συνειδητό καθήκον στούς Ήρωες συμπολεμιστές μας που θυσιάστηκαν και έπεσαν επί των πυροβόλων τους πολεμώντας τον βάρβαρο Αττίλα.Που δέν δείλιασαν στον υπέρτερο αριθμητικά και εξοπλισμένο Τούρκο Εισβολέα.

Εδώ στήσαμε το απέριττο Μνημείο των Ηρώων  Πυροβολητών.Με τα ονόματα τους ένα προς ένα ανάγλυφα χαραγμένα στις πλάκες Μνήμης και Τιμής.Ο χώρος αυτός αποτελεί για εμάς τους Πυροβολητές προσκύνημα Τιμής.Είναι μια επιπρόσθετη υπενθύμιση του ανεξόφλητου ακόμα υπέρτερου χρέους μας για συνέχιση του Αγώνα για Ελευθερία της Κύπρου μας.

Το δίκαιο αντιμάχεται το άδικο.Οι ισχυροί στραγγαλίζουν τους μικρούς και ανυπεράσπιστους λαούς.Η μαρτυρική μας Πατρίδα συνεχίζει το δικό της Γολγοθά.Σηκώνει και υπομένει το μαρτυρικό Σταυρό της προσμένοντας την Άγια Ημέρα της Ανάστασης της.

Εμείς οι έφεδροι Πυροβολητές αλλά και σύσσωμος ο Κυπριακός λαός με τη διαχρονική συμπαράσταση των Ελλήνων αδελφών μας  θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να αντιτασσόμαστε στις δυνάμεις του Τούρκου εισβολέα και στις ανίερες επιβουλές του.

Γιατί γνωρίζουμε ότι < λαοί που λησμονούν τις θυσίες των Ηρώων τους και την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό>

Ήρωες Αδέλφια Συμπολεμιστές ανανεώνουμε τον όρκο μας και την πίστη μας για συνέχιση του Ιερού και Ανυποχώρητου Αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση της θυσίας σας που είναι φάρος και πυξίδα για το παρόν και το μέλλον.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι την Άγια Ημέρα της Απελευθέρωσης της Πατρίδας μας θα γιορτάσουμε μαζί σας αυτό για το οποίο δώσατε τη ζωή σας…..την Ελευθερία.

Αιωνία σας η Μνήμη.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Privacy Policy Settings