Ενδοσωματειακός εορτασμός Αγίας Βαρβάρας

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού ο ενδοσωματειακός εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας Προστάτιδας του Πυροβολικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας κύριος Χαράλαμπος Πετρίδης,ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης,ο Πυροβολητής Βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης,Απόστρατοι Αξιωματικοί,εκπρόσωπος του Διοικητή Πυροβολικού,ο Πυροβολητής τέως Υπουργός Οικονομικών κύριος Χάρης Γεωργιάδης,Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.

Τόσον ο ΥΠΑΜ όσον και ο ΑΓΕΕΦ στο χαιρετισμό τους έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή αναβάθμιση και ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας του Πυροβολικού με συγχρονα οπλικά συστήματα ούτως ώστε το Πυροβολικό να είναι έτοιμο όποτε χρειαστεί να συμβάλει στην αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Γιώργος Γεωργιάδης στη δική του ομιλία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους εορτασμούς της Αγίας Βαρβάρας από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς το 1964 με ιδιαίτερη σημασία για το Σύνδεσμο τη δωρεά των προτομών των Ηρώων Διοικητών της 173 ΜΑ/ΤΠ και 181ΜΠΠ Αντιστράτηγων Χατζηδάκη Εμμανουήλ και Καλμπουρτζή Στυλιανού στα στρατόπεδα που τιμητικά φέρουν το όνομα τους.

Επίσης τόνισε τη συνεχή παρουσία του Συνδέσμου στους επίσημους εορτασμούς αλλά και στους ενδοσωματειακούς εορτασμούς με τους οποίους τιμούμε την Προστάτιδα του Όπλου μας και τους Ήρωες μας.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο Σύνδεσμος και τα Μέλη του είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τον Αγώνα των Ηρώων Πυροβολητών που θυσιάστηκαν το 1974 και οι φωτογραφίες τους είναι στο Μουσείο στο οίκημα μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακήρυξη του Πυροβολητή Χάρη Γεωργιάδη ως Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου αναγνωρίζοντας τη διαχρονική σημαντική ανιδιοτελή προσφορά του στο Σύνδεσμο.

Εμφανέστατα συγκινημένος ο κ.Χάρης Γεωργιάδης αποδεχόμενος τον τιμητικό τίτλο ευχαρίστησε το Σύνδεσμο και ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στη δράση και δραστηριότητες του όπως πράττει εδώ και χρόνια.

Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησε δεξίωση στην οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους αλμυρά και οι παραδοσιακοί λουκουμάδες όπως συνηθίζεται τέτοια μέρα.

Privacy Policy Settings