ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΛΟΙΖΟΥ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΛΟΙΖΟΥ

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο ο έφεδρος Λοχαγός εκ του Πυροβολικού Σάββας Λοΐζου.

Ο μακαριστός Σάββας γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1952 στην Παλιά Λευκωσία στη συνοικία Αγίου Αντωνίου και απεβίωσε στις 20 Ιουλίου 2019 νικημένος από την επάρατη νόσο.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Σχολή Λαμπράκη.

Κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε στην 189 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού  από την οποία απολύθηκε το 1972 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974, πιστός στρατιώτης, κατατάγηκε στην Μοίρα όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, πολεμώντας τον Τούρκο Εισβολέα ως Αξιωματικός Παρατηρητής στην περιοχή Αγίου Σωζομένου. Στις 19 Αυγούστου 1974 τραυματίζεται στο πόδι από  τούρκικες σφαίρες. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι την περίοδο εκείνη είχε επικηρυχθεί μαζί με όλη τη Μοίρα  με χρηματικό ποσό από τους Εισβολείς. Μετά την αποθεραπεία του συνέχισε να υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά μέχρι την απόλυση του του Ιανουάριο του 1975.

Για 16 χρόνια υπηρέτησε στην Εφεδρεία με το βαθμό πλέον του Λοχαγού ως Διοικητής Λόχου στο 422 Τάγμα Επιστράτευσης στο Γέρι, τόπο διαμονής του μέχρι την τελευταία πνοή  του.

Επαγγελματικά είχε δίπλωμα εκτελωνιστή και με την μακρόχρονη πείρα του εργάστηκε στον τομέα αυτό ως Διευθυντής σε διάφορες εκτελωνιστικές εταιρείες.

Εγκαταλείπει σύζυγο τη Χαρίκλεια, και δύο παιδιά τον Παύλο και την Έλενα και ένα εγγονό. Αιωνία ας είναι η μνήμη του.

Privacy Policy Settings