Δυστυχώς δικαιωθήκαμε…

Όταν αναρτήσαμε το σχετικό άρθρο για την κατάργηση της 182 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού και την επικείμενη κατάργηση της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, στις 8 Νοεμβρίου 2017, κάποιοι μας αποκάλεσαν υπερβολικούς και παράλογους. Κάποιοι άλλοι αποκάλεσαν το άρθρο αναληθές και ζήτησαν την ανάκληση του.

Όταν ο τέως Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ¨δεσμεύτηκε¨ κατά τον επίσημο εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας αλλά και τον εορτασμό για το κόψιμο της βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας, ότι καμιά ιστορική Μονάδα του Πυροβολικού δεν θα καταργηθεί και ειδικά η ηρωική 181 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού, τότε κάποιοι είπαν ότι η φαντασία μας καλπάζει.

Δυστυχώς όμως δικαιωθήκαμε…

Από τις 30 περασμένου Ιουλίου, η 181 Μοίρα Πυροβολικού έχει περάσει για μια ακόμα φορά στην ιστορία.
Η πρώτη Μοίρα του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς δεν υπάρχει πια. Η ηρωικότερη αλλά συνάμα τραγικότερη Μοίρα Πυροβολικού έχει διαγραφεί από μονάδα της Εθνικής Φρουράς.

Και μαζί διαγράφηκαν οι θυσίες και το αίμα των Ηρωικών Νεκρών και αγνοούμενων της Μοίρας, των οποίων τα κόκκαλα υπάρχουν ακόμα διάσπαρτα εκεί στη κοιλάδα του θανάτου στη διάβαση του Μπέλλαπαις.

Και ο νυν Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης δηλώνει ότι οι ιστορικές μονάδες του πυροβολικού θα αποκατασταθούν…
Ευχή δική μας, η δική του δήλωση να έχει περισσότερη βαρύτητα από τις δηλώσεις του προκατόχου του και μην είναι απλώς ¨δεσμεύσεις¨ και έπεα πτερόεντα.

Και η Εθνική Φρουρά να κρατήσει ψηλά την τιμή και την αξιοπρέπεια της…

Privacy Policy Settings