ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες για την ανακαίνιση και την δημιουργία εντός του οικήματος του Συνδέσμου μας στον οδό Αθηνάς στη Λευκωσία, Αίθουσας Τιμής προς τους Ήρωες του Πυροβολικού και άλλων Μουσειακών Χώρων.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, θα δημιουργηθούν εντός του οικήματος, ανεξάρτητη Αίθουσα Τιμής για τους Ήρωες του Πυροβολικού με αναρτημένες τις φωτογραφίες όλων των Ηρώων και προθήκες όπου θα εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα των Ηρωικών Νεκρών και των Αγνοουμένων μας.

Σε δεύτερη αίθουσα θα τοποθετούνται και θα προβάλλονται κειμήλια από τις μάχες του καλοκαιριού του 1974 τα οποία έχουν περισυλλεγεί από τα πεδία των μαχών της 181ΜΠΠ και της 191 ΠΟΠ από τη περιοχή Διάβασης Μπέλλα Πάις, της 198 ΠΟΠ από τον Προφήτη Ηλία, της 182 ΜΠΠ από τη Διάβαση Αγίου Παύλου, της 195 ΜΕΑ/ΑΠ από την περιοχή Αθαλάσσας και της 187 ΜΠΠ από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στο Γερόλακκο.

Σε τρίτη αίθουσα θα εκτίθενται όπλα και υλικά του πυροβολικού της περιόδου του 1974.

Τα προσωπικών αντικείμενα των Ηρώων μας έχουν παραχωρηθεί από τις οικογένειες τους. Επίσης μεγάλος αριθμός κειμηλίων και άλλων αντικειμένων από τις μάχες του καλοκαιριού του 1974 έχουν παραχωρηθεί στο Σύνδεσμο μας από τους πολεμιστές των Μονάδων του Πυροβολικού.

Αντικείμενα και Υλικά της περιόδου αναμένεται να παραχωρηθούν από την Εθνική Φρουρά.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς μηνός και τα εγκαίνια προγραμματίζονται εντός του ερχόμενου Ιουλίου οπότε συμπληρώνονται 50 Χρόνια από την Βάρβαρη Τουρκική Εισβολή του 1974.

Όποιος φίλος του Συνδέσμου κατέχει κάποιο αντικείμενο το οποίο θα μπορούσε να εκτεθεί στους νέους χώρους μπορεί επικοινωνήσει μαζί μας και να το παραχωρήσει υπό μορφή δανεισμού στο Σύνδεσμο μας.

Privacy Policy Settings