Χοροεσπερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο Κτήμα Κουσιουμής Oriental στη Λευκωσία, η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού. Η Χοροεσπερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Άμυνας κυρίου Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η Χοροεσπερίδα, είχε σαν κύριο σκοπό τη συνάντηση μεταξύ φίλων και συμπολεμιστών εφέδρων πυροβολητών, και αποτέλεσε μια μορφή έκφρασης της ευχαριστίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας προς το σύνολο των Εφέδρων του Πυροβολικού. Μέρος αυτής της ευχαριστίας, ήταν και η παρουσία του  εξαίρετου Κυπρίου τραγουδιστή Γιώργου Σταματάρη καθώς και της ΣΜΕΦ.

Παρευρέθηκαν ο έντιμος Υπουργός Άμυνας κύριος Μιχάλης Γιωργάλλας, ο ευρωβουλευτής κύριος Κώστας Μαυρίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής Πυροβολικού ΓΕΕΦ Συνταγματάρχης Αλκιβιάδης Αλκιβιάδης, εν ενεργεία και απόστρατοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, έφεδροι πυροβολητές και μεγάλος αριθμός φίλων του Συνδέσμου μας.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Γιώργος Κοφτερός.

Ενισχυμένη παρουσία είχαν φέτος οι πολεμιστές της 189 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, της 187 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, της 182 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού και της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού.

Το διαχρονικό τους παρών έδωσα στη Χοροεσπερίδα οι πολεμιστές της 184 Πυροβολαρχίας Πεδινού Πυροβολικού, της 195 Μοίρας Ελαφρού Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, της 173 Μοίρας Αντιαρματικού Πυροβολικού και της 190 Μοίρας Αντιαρματικού Πυροβολικού.

Μπορεί εκείνη τη νύχτα οι πυροβολητές να χορεύαν και να διασκεδάζαν, όμως τα όπλα τους τα είχαν παρά πόδα, τα πυροβόλα τους δεσμευμένα και το βλέμμα τους στραμμένο στην κατεχόμενη γη μας. Όποτε όμως η Πατρίδα τους καλέσει και η διαταγή  « Πυροβόλα Πολυβόλα Ελεύθερα» αντηχήσει στα αυτιά τους, ήμασταν βέβαιοι, ότι θα μπουν  ελευθερωτές στα κατεχόμενα στρατόπεδα τους.

Η Χοροεσπερίδα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς γίναμε δέκτες πολύ καλών σχολίων από τους παρευρισκόμενους τόσο για την εξαίρετη οργάνωση, τη φιλοξενία και το φαγητό του Κτήματος Κουσιουμής Oriental, όσο και για την εντυπωσιακή παρουσία του κυπρίου τραγουδιστή Γιώργου Σταματάρη και της ΣΜΕΦ.

Privacy Policy Settings