1η Οκτωβρίου 2022: Χρόνια Πολλά Κύπρος

62η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

62η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο των εορτασμών της 62ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με κορύφωση των εκδηλώσεων την στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων  της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν απ’ την έναρξή της έγινε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, συνοδεύομενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Επιβλητική η παρουσία του Πυροβολικού με την παρέλαση των Γαλλικών πυροβόλων 155 χιλ TGR1 αλλά και των νέων αποκτημάτων του Πυροβολικού,  τα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ. Suzanna και το σύγχρονο σύστημα Alexandre TGS με εξοπλισμένα με πυροβόλα Nora. Στην παρέλαση παρουσιάστηκε και ο νέος ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός των εθνοφρουρών που επαυξάνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα της δύναμης.

Ο Σύνδεσμος μας, όπως και κάθε χρόνο ανελλιπώς εκπροσωπήθηκε στην παρέλαση.

Privacy Policy Settings