Η Κύπρος Στο Στόχαστρο

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων,
ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού,
και η Πρωτοβουλία των Δελφών
για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ελλαδίτη
δημοσιογράφου και συγγραφέα
Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η Κ ύπρος στ ο Σ τόχαστρο
Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες
(με πρόλογο του Μίκη Θεοδωράκη και του Θέμου Στοφορόπουλου)
την Πέμπτη, 13 Ιουλίου και ώρα 19:30
στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
(Λεωφόρος Μακεδονιτίσσης 46 , 2417 Έγκωμη)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι κ.κ.:
Σάββας Καλεντερίδης, Εκδότης,
Έλενα Λιμπουρή-Κοζάκου, Oργανωτική Γραμματέας
Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών
Άντης Λοΐζου, Συσταγματάρχης εν αποστρατεία,
Δρ. Άρης Πετάσης, ειδικός σε θέματα στρατηγικής.
Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρκέλλα Λοΐζου, δημοσιογράφος.

H στάση της Τουρκίας στη Γενεύη διέσωσε προσωρινά το Κυπριακό κράτος και τους ‘Ελληνες της Κύπρου από την καταστροφή, δεν απομάκρυνε όμως οριστικά τον κίνδυνο. Κίνδυνος που δεν θα απομακρυνθεί ποτέ όσο η Κύπρος και οι πολιτικοί της δεν υπερασπίζονται και δεν διεκδικούν την ύπαρξη κανονικού κράτους στο νησί!
Στο βιβλίο του “Η Κύπρος στο Στόχαστρο (Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς ‘Ελληνες)”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων, με προλόγους του Μίκη Θεοδωράκη και του Θέμου Στοφορόπουλου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος αναλύει, με αφορμή την πρόσφατη και παράνομη Διάσκεψη της Γενεύης, το “κρυμμένο” αποικιακό πρόβλημα πίσω από την ελληνοτουρκική διένεξη και τους λόγους που επανέρχονται διαρκώς εξωφρενικά σχέδια “λύσης του Κυπριακού”. Καταδεικνύει πως η Γενεύη δεν ήταν παρά η τέταρτη μείζων προσπάθεια κατάλυσης του κυπριακού κράτους.
“Κανονικό” κράτος σημαίνει τουλάχιστον τα εξής:
1. Όχι ξένοι στη λήψη αποφάσεων,
2. Κανόνας πλειοψηφίας στα βασικά ζητήματα,
3. Ένοπλες δυνάμεις και αστυνομία.
Αυτή, υποστηρίζει ο συγγραφέας, είναι η “εξίσωση επιβίωσης” των Ελλήνων στην Κύπρο. Χωρίς αυτά δεν έχουν μέλλον στο νησί τους.
Στο βιβλίο εξετάζεται αναλυτικά το παράνομο και παράλογο της Πενταμερούς, η παραπλανητική ρητορεία περί αποχώρησης στρατευμάτων και κατάργησης εγγυήσεων και οι καταστροφικές συνέπειες τυχόν αποδοχής των ελληνικών προτάσεων.
Ο συγραφέας συσχετίζει το Σχέδιο Ανάν με τα Μνημόνια και τις Δανειακές, εν-τάσσοντας το Κυπριακό στην εν εξελίξει, γενικότερη επιχείρηση αποδόμησης του Ελληνισμού. Εξετάζει επίσης τη στρατηγική σημασία του νησιού και το πώς η προσ-πάθεια “λύσης του Κυπριακού” συνδέεται με την προετοιμασία νέου μεγάλου πολέ-μου στη Μέση Ανατολή και την νεοφιλελεύθερη πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ.

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου

O Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπού-δασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπο-υδών (DEA) στην Επεξεργασία Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο της Rennes στη Γαλλία. Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδος για προγράμματα ελληνοποίησης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου σε ζητήματα ελέγχου εξοπλισμών και σχέσεων Ανατολής-Δύσης.
Διηύθυνε το Γραφείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα για δέκα χρόνια, την περίοδο της σοβιετικής κατάρρευσης και του Γέλτσιν.
Συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ράπτη (Pablo) στην έκδοση της διεθνούς επιθεώ-ρησης για την αυτοδιαχείριση Κριτική Ουτοπία (Utopie Critique).
Διετέλεσε Γραμματέας του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα» και μέ-λος της Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διέκοψε κάθε σχέση τον Ιούλιο 2015.
Συντονίζει τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δελφών για την υπεράσπιση της Δημοκρα-τίας.
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και επιθεωρήσεις της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Ρωσίας. ‘
Εχει γράψει τρία βιβλία:
«Η Αρπαγή της Κύπρου» (Λιβάνης, 2004)
«Η Κύπρος σε Παγίδα» (Λιβάνης, 2008)
«Φάκελλος Ελλάς – Τα αρχεία των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών» (Λιβάνης, 1993)

www.konstantakopoulos.gr
www.defenddemocracy.press

Privacy Policy Settings