Η Ασφάλεια στην Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια μιας λύσης του Κυπριακού προβλήματος

Παρά το κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το οίκημα μας κατακλύστηκε από κόσμο το βράδυ της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019. Όλοι οι φίλοι του Συνδέσμου μας και οι έφεδροι πυροβολητές παρακολούθησαν μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία/ανάλυση από τον Συνταγματάρχη ε.α. και Λέκτορα στο κολλέγιο Λήδρα κύριο Άντη Λοΐζου.

Θέμα της ομιλίας ήταν «Η Ασφάλεια στην Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια μιας λύσης του Κυπριακού προβλήματος». Οι θέσεις που παρουσίασε ο ομιλητής προβλημάτισαν τους ακροατές, οι οποίοι με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν μετά το τέλος της ομιλίας, έδωσαν στον κύριο Λοΐζου την ευκαιρία να επεκτείνει περισσότερο κάποιες από τις αναφορές του και να αποκαλύψει την αδυναμία των εκάστοτε Κυπριακών και Ελλαδικών κυβερνήσεων στην αντιμετώπιση της κατοχής και των κινδύνων που σήμερα παρουσιάζονται μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και των κινδύνων που θα προκύψουν από μια λύση μη λειτουργική και με ψηλές πιθανότητες θνησιμότητας και κατάρρευσης της σε πολύ λίγο χρόνο από την εφαρμογή της.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο πρώην Υπουργός Άμυνας κύριος Φοίβος Κλόκκαρης, οι Αντιστράτηγοι ε.α. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Λουκής Αυγουστίδης, ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και μεγάλος αριθμός εφέδρων πυροβολητών και άλλων φίλων του Συνδέσμου μας. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του οικήματος.

Privacy Policy Settings