Επίσκεψη – Προσκύνημα Μελών του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικού Πυροβολικούτου Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων του Πυροβολικού στην Αγλαντζιά την 40μελή αποστολή του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι πραγματοποιούν τις μέρες αυτές επίσκεψη-προσκύνημα στη μαρτυρική μας Πατρίδα.


Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Νακόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου μας Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Νικολοδήμος, ο Υποστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Αθανασάκης ο οποίος διετέλεσε Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διοικητής Α’ Πυροβολαρχίας της 187 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού κατά τις επιχειρήσεις του καλοκαιριού του 1974, καθώς άλλοι Αξιωματικοί που υπηρέτησαν στην Κύπρο τα προηγούμενα χρόνια.


Κατά τη παρουσία τους στο Μνημείο των Ηρώων μας, τελέστικε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ηρωικώς Πεσόντων του Πυροβολικού και Δέηση για την Ανεύρεση των Αγνοουμένων Πυροβολητών. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Νακόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Πυροβολικού και επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σύνδεσμο μας, την οποία παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου μας κυρίου Γιώργου Κοφτερού, ο επίτιμος πρόεδρος κύριος Κώστας Δράκος.

Πριν την αναχώρηση της η αποστολή ξεναγήθηκε στο χώρο του Μνημείου και στο παρακείμενο παρεκκλήσιο της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Privacy Policy Settings