Έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαΐου 2019, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, μεγάλος πατριώτης και φίλος του Συνδέσμου μας Γιώργος Μαυρογένης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ

Ο Γιώργος Μαυρογένης υπήρξε ένα πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ταλαντούχο και ανυπότακτο και διέπρεψε στη ζωγραφική, τη γλυπτική, το σκίτσο, το θέατρο και τη δημοσιογραφία. Άφησε τη σφραγίδα του στην κυπριακή κοινωνία και την πολιτική σκηνή σαν ο εκδότης και σκιτσογράφος της εφημερίδας   ¨ Η Σατιρική ¨. Ο Γεώργιος Μαυρογένης συνέδεσε το όνομα του με το Σύνδεσμο μας όταν μετά από ανάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, φιλοτέχνησε τις προτομές των Ηρωικών Διοικητών της 173 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Αντισυνταγματάρχη Εμμανουήλ Χατζηδάκη και της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Αντισυνταγματάρχη Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Οι δύο προτομές δωρήθηκαν από το Σύνδεσμο μας στην Εθνική Φρουρά και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τοποθετήθηκαν στα στρατόπεδα που φέρουν τα ονόματα των Ηρωικών Διοικητών στην Κύπρο και τη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή στο στρατόπεδο Δελικήπου τέλεσε ο τότε Υπουργός Άμυνας μακαριστός σήμερα Κώστας Παπακώστας στις 23 Ιουλίου 2009 και της προτομής του Ήρωα Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Χατζηδάκη στο στρατόπεδο Αγίας Βαρβάρας, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τότε Υπουργός Υγείας  κύριος Χρήστος Πατσαλίδης στις 4 Δεκεμβρίου 2010.Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής τέλεσε ο τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας στις 2 Απριλίου 2011, και της προτομής του Ήρωα Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Χατζηδάκη, ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κύριος Δημήτριος Αβρααμόπουλος, επίσης στη Σχολή Πυροβολικού στις 4 Δεκεμβρίου 2011. Ο Γεώργιος Μαυρογένης έδιδε συχνά το παρόν του στις εκδηλώσεις που ο Σύνδεσμος μας διοργάνωνε.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

Privacy Policy Settings