Στρατιώτης Πυροβολικού Πηλιάς Μιχαήλ

Ο Μιχάλης Πηλιάς γεννήθηκε στο Καιμακλί στις 18 Απριλίου 1954 από γονείς βιοπαλαιστές.Ήσυχος, έξυπνος, μελετηρός, δραστήριος, υπομονετικός, ευγενικός, λάτρης των ιδανικών της ελευθερίας. Έκαμε όλους που τον γνώριζαν να τον θαυμάζουν και να τον αγαπούν.

Πήρε τη πρώτη μόρφωση του στο Δημοτικό σχολείο Καϊμακλίου. Ακολούθως ενεγράφη στη Τεχνική Σχολή Φρειδερίκου ( κλάδος Ηλεκτρολογίας )από την οποία απεφοίτησε το 1972 με διάκριση. Τον ίδιο χρόνο κατετάγη στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

Επιλέγηκε για να υπηρετήσει τη θητεία του στο Πυροβολικό και τοποθετήθηκε στην 184 Π.Π.Π. που έδρευε στο στρατόπεδο « Ανδρέα Κάρυου » στην Αθαλάσσα.

Το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 η Μονάδα δέχτηκε καταιγιστικά πυρά από τη Τουρκική Αεροπορία με αποτέλεσμα να διατρέξουν σοβαρότατο τα πυροβόλα της Πυροβολαρχίας και ο κίνδυνος για την ολοκληρωτική της καταστροφής διαγραφόταν άμεσος. Ο Μιχάλης μαζί με τους συναδέλφους του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη μετακίνηση των πυροβόλων και τη σωτηρία της Μονάδος.

Έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη προσπάθεια του αυτή εκπληρώνοντας με το τρόπο αυτό το χρέος του προς τη πατρίδα.

Τον Ιούλιο του 2001 μετά την εκταφή όλων των οστών από το Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, ταυτοποίηθηκαν τα λείψανα του με τη μέθοδο του D.N.A. Αναμένεται ότι τα λείψανα του θα παραδοθούν σύντομα στην οικογένεια του για τον ενταφιασμό τους στη γενέτειρα γη.

Privacy Policy Settings