Παρουσίαση της επιστημονικής μονογραφίας “Η Ισλαμοποίηση της Κατεχόμενης Κύπρου” από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Πυροβολικού

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00, πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού, στην οδό Αθηνάς στη Λευκωσία, η παρουσίαση της επιστημονικής μονογραφίας “Η Ισλαμοποίηση της Κατεχόμενης Κύπρου” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Αρματολός (Λευκωσία, 2019). Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Κώστας Δράκος, ο Δημοσιογράφος κος Λάζαρος Μαύρος και ο συγγραφέας Δρ Πέτρος Σαββίδης. Στην παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, παρευρέθηκαν απόστρατοι ανώτατοι και εν ενέργεια ανώτεροι αξιωματικοί της Διοίκησης Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, καθώς και μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.

Ο κος Δράκος, αναφερόμενος με ειλικρίνεια στην ενδόμυχη άρνησή του έναντι του θέματος και στον αρχικό δισταγμό του να διαβάσει το βιβλίο καταλήγει:

Ένα πρωινό, αντικρίζοντας το βιβλίο εκεί ακριβώς που το άφησα, σκέφτηκα ότι η ανάγνωσή του θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ένα ακόμα στοιχείο για την ενίσχυση της αγωνιστικότητάς και την ενδυνάμωση του πάθους μας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Πατρίδας μας. Θεώρησα ότι οποιαδήποτε γνώση ή πληροφορία αφορά τον κατακτητή, αλλά και τη διενεργούμενη από αυτόν αλλοίωση του χαρακτήρα της κατεχόμενης γης μας, θα ήταν πολύ διαφωτιστικά για τη σωστή εκτίμηση των προθέσεων και των επόμενων κινήσεων του στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Διάβασα το βιβλίο δύο φορές από τότε, και οφείλω να ομολογήσω ότι τα όσα καταγράφονται και τεκμηριώνονται μέσα από τα κεφάλαιά του, επιβεβαίωσαν τη σκέψη μου ότι θα μου ήταν απόλυτα χρήσιμα σε αυτό που εγώ ονομάζω αγώνα για μια πραγματική απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Είναι φανερό ότι η επιχειρούμενη προσπάθεια της απόλυτης Ισλαμοποίησης του βορείου τμήματος της Πατρίδας μας, έχουν καταστήσει τη δική μας πλευρά ουραγό των εξελίξεων. Δυστυχώς, τα τεκταινόμενα στο κατεχόμενο μέρος της Πατρίδας μας, παρακολουθούνται από το κυπριακό κράτος, θα έλεγα επιφανειακά, ανοργάνωτα και σε περιστασιακή βάση, παρά με συστηματική και επιστημονική προσέγγιση.

Στην ομιλία του ο Δημοσιογράφος κος Λάζαρος Μαύρος τονίζει:

Είναι πολύτιμο το βιβλίο για το οποίο μαζευτήκαμε απόψε αγαπητοί Έφεδροι του Πυροβολικού της ΕΦ. Είναι πολύτιμος και ο συγγραφέας του βιβλίου ο Πέτρος ο Σαββίδης, όχι μόνο γι’ αυτήν του τη δουλειά. Θα σας το πω μ’ έναν τρόπο που εσείς του Πυροβολικού τον γνωρίζεται πολύ καλύτερα:  Η Ισχύς διά της Γνώσεως, είναι το δικό σας έμβλημα. Ο Πέτρος ο Σαββίδης και οι Εκδόσεις Αρματολός με το βιβλίο αυτό κομίζουν και προσφέρουν πολύτιμη γνώση. Ενισχύουν ως απαραίτητος πολλαπλασιαστής ισχύος την πνευματική, την μορφωτική μας αρματωσιά. Επίμονος, μεθοδικός, βαθύτατα ερευνητικός εξιχνιαστής, προκεχωρημένος παρατηρητής, των εχθρικών δυνάμεων, δυνατοτήτων και μεθοδεύσεων. Δεινός επιστημονικά παρατηρητής που παρακολουθεί συστηματικά τι ετοιμάζει εναντίον μας ο εχθρός.

Privacy Policy Settings