Ομιλία με θέμα «ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ–Από την Ανεξαρτησία στην Τουρκική Εισβολή. Η πολιτικοστρατιωτική πτυχή της προδοσίας»

Μεγάλος αριθμός εφέδρων πυροβολητών, απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών και φίλων του Συνδέσμου μας, παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου της επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, βουλευτή και έφεδρου λοχία πυροβολικού κυρίου Μαρίνου Σιζόπουλου, με θέμα «ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ–Από την Ανεξαρτησία στην Τουρκική Εισβολή, η πολιτικοστρατιωτική πτυχή της προδοσίας» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο οίκημα του Συνδέσμου μας στη Λευκωσία.
Η άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν βασισμένη πάνω σε αυτούσια έγγραφα της περιόδου 1960 – 1974 και ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη από μαρτυρίες που δόθηκαν στα πλαίσια της σχετικής έρευνας από την επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά τη διάρκεια και μετά την παρουσίαση του θέματος, ο κύριος Σιζόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Μετά το τέλος της ομιλίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας κύριος Σταύρος Ανδρέου επέδωσε στον κύριο Σιζόπουλο μπρούτζινο εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας, παρόμοιο με αυτά που βρίσκονται αναρτημένα στα ασπίδια των πυροβόλων μας. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που δόθηκε στη βεράντα του οικήματος μας.
Η ομιλία έχει βιντεογραφηθεί και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας.

Privacy Policy Settings