Εσπερινός στο σκλαβωμένο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα

Τελέστηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 7.30 το βράδυ στο σκλαβωμένο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επ’ ευκαιρία της Εορτής του Άγιου Ισαπόστολου, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μετά από πρόσκληση από τον Άγιο Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ιωάννη, στον Εσπερινό παρέστησαν αριθμός εφέδρων και αποστράτων Πυροβολητών και πλήθος πιστών από όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Οι έφεδροι και απόστρατοι πυροβολητές, έδωσαν μετά τον εσπερινό, όρκο μπροστά στο εικόνισμα του Αποστόλου Βαρνάβα για ανυποχώρητο αγώνα για την απελευθέρωση του Μοναστηριού και όλης της σκλαβωμένης πατρίδας μας.

Ο φετινός Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο προαύλιο του παρεκκλησίου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Βαρνάβα, αφού οι απόγονοι των Σελτούκων και των Μογγόλων της Ανατολίας, δεν επέτρεψαν την τέλεση του εσπερινού εντός του Ναού που βρίσκεται μέσα στο σκλαβωμένο Μοναστήρι, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τα βάρβαρα ένστικτα τους.

Αυτά προς γνώση κάποιων που σκίζονται καθημερινά για την δήθεν επαναπροσέγγιση με τους βαρβάρους, οι οποίοι ούτε τα στοιχειώδη θρησκευτικά μας μνημεία και ναούς δεν σέβονται και δεν επιτρέπουν στους Έλληνες Χριστιανούς της Κύπρου να ασκούν τα στοιχειώδη θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Privacy Policy Settings