ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ 1955-59

Ήταν το πρωί της 1ης Απριλίου 1955 όταν η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών ( Ε.Ο.Κ.Α. ) με προκήρυξη της ανάγγειλε την έναρξη του ένοπλου απελευθερωτικό αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού αποικιακού ζυγού και την πραγματοποίηση του οράματος και του καθολικού αιτήματος του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ένωση με την Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα. Του δικαιώματος ενός λαού για αυτοδιάθεση.

Ο αγώνας ενάντια στην αποικιοκρατική αυθαιρεσία και παντοδυναμία υπήρξε δύσκολος και γεμάτος αίμα και θυσίες.

Η σύσσωμη στήριξη του Κυπριακού Ελληνισμού και ιδίατερα της νεολαίας, στον Αγώνα για ενσωμάτωση με τον εθνικό κορμό ήταν συγκινητική.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στις ηρωικές θυσίες και τα ολοκαυτώματα των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. γιατί αυτοί υπήρξαν αιώνια πρότυπα ηρωισμού και τιμής.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός υποκλίνεται σήμερα στο μεγαλείο θάρρους αλλά και τη ψυχική δύναμη και τις θυσίες των αγωνιστών του Απελευθερωτικού μας Αγώνα.

Μπορεί ο Αγώνας αυτός να μην οδήγησε στην πραγμάτωση του μεγάλου οράματος που ήταν η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, οδήγησε όμως στο τέλος της αποικιοκρατίας και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζούμε, με την πατρίδα μας ημικατεχόμενη, έχουμε πρώτιστο καθήκον να τιμήσουμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη θεμελίωσή της και όλους αυτούς που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Πατρίδα μας. Αυτοί αποτελούν και την ασπίδα μας για το μέλλον.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α.

ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού

Privacy Policy Settings